dimecres, 23 de febrer del 2011

Resultats de l'enquesta al millor disc en directe del rock espanyol.

En primer lloc volia donar les gràcies a tota la gent que ha participat. Sé que aquest tipus d'enquestes són una putada, és difícil quedar-se sols amb un, però ha segut divertit veure com anaven canviant els resultats durant tot aquest mes. El resultat final ha segut realment sorprenent per diferents motius.

Una de les coses que més m'ha sorprès és que el "Ben Endins" dels Sopa s'emportara cinc vots. No és que no m'agrade el directe de Sopa de Cabra, sempre m'ha agradat eixe disc, per això estava en la llista, però va ser el que més vaig dubtar en posar-lo, i resulta que en els primers dies de l'enquesta pareixia que anava a guanyar.

Un altra sorpresa ha segut que el de Barón no el votara ningú. "Barón al Rojo Vivo" es tracta de la mostra en viu de l'època daurada de la millor banda de Hard-Rock i Heavy Metal que em tingut a la península. No hi han heavys ahí fora? Supose que si, pense que el problema és el que us comentava més amunt, que sols pots votar-ne un.

El podium dels tres discos més votats m'ha demostrat que la gent que es passa per aquest humilt bloc té bon gust, menció especial per el de 091, gran disc d'una gran banda que sempre mereix ser reivindicada, i que, com podeu veure, ha estat apunt d'empatar amb el guanyador.


La veritat és que, a pesar de que no el vaig votar, estic content de que haja guanyat el de Siniestro. Sempre és agradable saber que hi han fans d'eixa fabulosa banda ahí fora. El meu vot va ser per al "Rock & Ríos", però vaig estar apunt de votar el de Siniestro. En algun altra època és possible que l'haguera votat, però ja fa temps que el directe de Miguel Ríos em té totalment obsessionat. Per al que no el conega, és, baix el meu criteri, una autèntica joia. Actualment pense que és el millor disc en directe que s'ha fet a Espanya. Altament recomanable.

Doncs si, "Ante Todo: Mucha Calma" ha segut el guanyador amb nou merescuts vots, i és que eixe disc és una passada. En eixa època estaven en el més alt de la seva carrera. Dalt l'escenari eren tres guitarristes. Miguel i Julián alternaven la veu principal, però la majoria de les cançons les cantava Miguel Costas, més reconegut com "el mejor cantante del mundo". Des d'el seu primer disc, aquell llunyà "Cuando se come aquí" (1982) fins al que estaven presentant en eixa gira, el genial "En beneficio de todos" (1990), tots ells estaven replets d'himnes, i aquest directe és com una recopilació de la majoria d'eixes collonudes cançons que han passat a la història, i a més, perfectament executades, empalmant la majoria d'elles, sense respir. Una autèntica festa de Rock & Roll. Els fans de Siniestro Total i d'aquest disc en particular sabran del que parle, i els que no s'han introduït mai a la música de la banda més divertida de la història del rock estatal i vulguen fer-ho, els aconselle que comencen amb aquest disc. Ah! I cal recomanar també el vídeo o dvd d'aquest concert, que a pesar de no estar tot el concert complet, no té desperdici. Ja m'haguera agradat veure'ls en aquella època...

El total dels vots de l'enquesta han segut 38. Ací us deixe el resultat:

Siniestro Total "Ante todo: Mucha Calma" - 9 vots
091 "Último Concierto" - 7 vots
Burning "En Directo" - 6 vots
Sopa de Cabra "Ben Endins" - 5 vots
Miguel Ríos "Rock & Ríos" - 4 vots
Barricada "Rocanrol" - 4 vots
Los Rebeldes "Preferiblemente Vivos" - 1 vot
Loquillo y Los Trogloditas "A por ellos...! Que Son Pocos y Cobardes" - 1 vot
Los Suaves "¿Hay Alguien Ahí?" - 1 vot
Barón Rojo "Barón al Rojo Vivo" - 0 vots



9 comentaris:

SERGI ha dit...

Jo el primer llocl´hagués donat a Burning, el segon a 091 i el tercer a Loquillo, així i tot és que vas ficar del millor que hi havia, era molt difícil escollir-ne un

Redacció ha dit...

Si que és una putada, encara que tots els de la llista són grans concerts. Jo m'estrenava en el rock en la època del Rock'n'Rios, pel meu germà clar... guarde un gran record d'aquella època. Per cert, vaig veure un documental de la retirada de Rios en el que explicaven que aquesta gira va ser un fracàs econòmic per a Miguel, qui va fer la major inversió, les vendes d'entrades no pagaven les factures de la gran infraestructura de l'escenari, llums i músics, em pareix increible, va ser el millor de l'època.
Salut company

Nahim de Forvik ha dit...

Bien! Els vaig votar als Sinestro! El seu directe es genial, de la intro al final. Per cert, ja que anomenes als Sopa de Cabra. Doncs notícia-bomba! Es tornen a reunir! La setmana que ve faran una roda de premsa i el més segur que ja donin algunes dates de la seva gira de reunió. Salutacions!

Anònim ha dit...

Argh! si es eso, el tener que elegir, porque el de Barón Rojo es genial, y el de Barricada, y el de Loquillo me encanta!!!! pero voté a Miguel Ríos... :D

El de Siniestro total también me gusta y el de 091, y el de Los Suaves... si es que me gustan casi todos yo creo, cuando dije que era una putada era de verdad jijiji

Juanjo Mestre ha dit...

Ha votat el poble, grans Siniestro Total encara que ja saps que 091 i Burning eren les meves opcions. Abraçada.

juanvi ha dit...

Sergi: és cert, era molt difícil quedar-se sols amb un. A mi, com pots imaginar-te, m'agraden molt tots eixos discos, però jo aguera posat el de Miguel Ríos el primer, el de Siniestro el segon i el de Loquillo el tercer. Més que res perquè són els que més he escoltat i m'han marcat.

Txals: joder...Que fort el que comentes sobre Miguel Ríos. Jo vaig estar en el concert que va fer no fa massa en La Font de Sant Lluís de València i allò estava de gom a gom... Em sap greu per ell. Estic d'acord amb tu de que en una època va ser el millor.

Nahim: gran noticia! Com et vaig comentar, ja he vist als Sopa dues vegades, però m'encantaria tornar-los a veure. Si tornaren a gravar també molaria, però que no s'els ocurreixca compondre en castellà, per favor. Estarem atents a la reunió.

Rune: Hey! Los dos votamos al de Miguel! Jejejeje... Si, era una putada, a veces está bien ser un poco cabroncete... jejejeje!

Johnny: el de 091 ha estat ben aprop d'empatar. El de Burning també es una passada. A veure si ens veiem promte amic!

Gràcies companys!!

Redacció ha dit...

Hola Juanvi, com que el de Kasey t'agrada, aquí et deixe el disc:
http://www.filesonic.com/file/r000216945/52814461/KaseyAndersonTheHonkies.rar

rocks ha dit...

No em passo massa per aqui i veig ara aquest post sobre el millor disc del rock espanyol. Tard, però afegeixo que m'agraden tots. Jo em quedaria amb el de Siniestro, Loquillo y Barricada, però el dels 091, el de Rebeldes, Burning o Sopa, Barón també, son brutals. "A Must Have"... que diuen els anglesos.

juanvi ha dit...

rocks: sempre és hora amic! És cert el que dius, tots ells hi ha que tindre'ls.

Salutacions!