dimecres, 25 de maig del 2011

Martes y 13. Jazz entre amigos.

Supose que hi haurà gent que no li hauran fet mai gens de gràcia, però per a mi sempre han segut els millors humoristes espanyols. He crescut amb el seu humor directe i caòtic. Recorde amb afecte les nits de cap d'any en les que ells feien un programa especial en televisió, no hi havia millor manera de començar l'any que descollonant-te amb les seues conyes, ara eixos programes de la nit de cap d'any corren a càrrec de gent com Belén Esteban, que trist... Fa uns anys, per sort, es va recopilar molt del material de la trajectòria de Martes y 13 en dvd per a que poguérem gaudir dels seus shows quan ens apeteix-ca.

Com molts sabreu, en els seus inicis eren tres components, però aquell que ja no recorde ni el seu nom no m'agradava, per sort va durar ben poc. Martes y 13 són Josema i Millán, jo sempre he segut més de Millán, però Josema també era boníssim, i dic era perquè tot el que ha fet posteriorment em pareix una merda, parlant clar. La màgia de Martes y 13 la creaven ells dos junts.

Una de les facetes que més m'agradava d'ells era la musical. Les imitacions que han fet de gent com Miguel Ríos, Mecano, Simon & Garfunkel, Tina Turner i molts més, són ja llegendàries. Perquè, a banda de ser bons humoristes també eren bons cantants, sobretot Millán.

Hui us deixe una de les meues actuacions preferides de Millán cantant. En aquesta ocasió imitant a la reina del jazz Linda Wesley.

Mireu-lo, és boníssim!

11 comentaris:

Benet ha dit...

Els millors sens dubte. Clàssics com 'Encanna' no s'obliden mai.

Nahim de Forvik ha dit...

Eps Juanvi! Doncs a mi m'agradaven puntualment, tenien algun gag genial, pero recordo quant feien el programa no el podia aguantar mai enter. Per cert, pesca per internet la entrevista que li feren a la Madonna en temps del seu àlbum "Erotica" y també el seu llibre "Sex" i a la Maddy l'arriben a sorprendre i al·lucinar, amb una taula i unes crispetes. Salutacions!

Anònim ha dit...

Ay! qué manera tan buena de comenzar un día, partiéndome de la risa. A mí me encantaban, de hecho tengo un vhs y algunos dvds. Además, ellos, martes y trece son una de esas cosas de la infancia que me dan una nostalgia súper sentida, como determinado disco de tal o cual grupo que se oía en casa o como determinada comida o como cuando íbamos al campo en primavera a comer por ahí y todo estaba lleno de florecillas de colores. Sé que es muy moñas lo que acabo de poner, pero es que es para que te hagas una idea de la nostalgia que me dan cuando les veo de vez en cuando...

De ese sketch me acordaba :D jajajajajajajajaja, sobre todo de lo de "para para" y cuando se queda pillada, jijijijiji

Besos Juanvi!

interpreta-sones ha dit...

qué grande! me acuerdo también de la imitación de jaime urrutia (indistinguible del original!), franco battiato, stevie wonder... no dejaban títere con cabeza!!

Juanjo Mestre ha dit...

Tremends, quins cracks de l'humor. Abraçada.

Redacció ha dit...

Molt bons, uns cracks... jo també vaig créixer amb el seu humor, recordes el gag de Simon & Garfunkel???? Que bons

El rey lagarto ha dit...

Los mejoes sin duda. No recordaba este sketch, muy bueno jajaja

juanvi ha dit...

Benet García: homee! El de Encanna és mític!!

Nahim: a mi sempre m'han agradat molt, però reconec que en els seus últims temps el nivell ja era molt més baixet. L'entrevista a Madonna és tot un clàssic, no sé les vegades que l'auré vista, però ara ja fa temps que no ho faig. Possiblement siga l'entrevista més surrealista de la història, brutal!!

Rune: no es moñas lo que dices. A mi con ellos también me pasa lo mismo, es ver uno de sus sketch y venirme un montón de recuerdos de la infancia.

raúl: la de Stevie Wonder ahora no la recuerdo, pero las de Franco Battiato y Jaime Urrutia si, por supuesto. Jajajajaja! que buenos eran...

Johnny Dibud: uns cracks, si senyor!

Chals: clar que el recorde. Oyuyoy, psshhh! nanana,nananana. Oyuyoy, psshhh!

El Rey Lagarto: si, yo también pienso que son los mejores, nunca ha habido nadie como ellos.

Gràcies pels comentaris i abraçades per a tots!!

Xavi Martínez (aka Da Muzz) ha dit...

No he sigut mai un seguidor boig de la parella però els hi tinc molt respecte. A vegades he rigut molt amb ells. I tens raó en les parodies musicals ho clavaven.
Salutacions

Jose Paleres ha dit...

Xe Juanvi! Quants records amb estos 2 personatges. Per a mi són la millor parella d'humoristes q ha parit este país, i tant q sí. També et reconec q no tot el q tocaven es convertia en or, pq a voltes, sobretot cap al final, es feien un poc 'cansinos', encara q això supose q és inevitable parlant d'humor. I sí, les actuacions musicals són del milloret q han fet mai; l'actuació de Battiato em va fer riure durant setmanes, boníssima!

juanvi ha dit...

Pareix ser que tots ens em partit el cul alguna vegada amb ells en major o menor mesura.

Gràcies Da Muzz i Jose pels comentaris!

Abraçades!