dimarts, 1 de març del 2011

More. Barbet Schroeder (1969)

El que més sorprèn de More és que, al contrari que en The Wall (la pel·lícula), on els diàlegs es contaven amb els dits d'una mà i el que predominava era la música de Roger Waters i els seus, ací la genial banda sonora de Pink Floyd apenes sona durant el llarg de la pel·lícula, una llàstima, la veritat, però això no ha fet que no gaudira l'experiència, al contrari, he passat una molt bona estona veient-la.

More és un film que ens recorda una època molt concreta. Eren ja finals dels anys 60, el hippisme pegava les últimes coetades, i els tripis i la marihuana començaven a donar pas a les drogues més dures. De fet, si la seva banda sonora haguera estat feta per la Velvet tampoc li haguera anat gens mal, perquè més que pau i felicitat, ací el que abunda és el descontrol i la obscuritat més decadent.

La història tracta d'un jove estudiant que en busca de noves experiències coneix a una enigmàtica xica de la que s'enamora boixament i fuix amb ella a l'illa d'Eivissa, paradís dels hippies en aquells anys. Les drogues s'encarreguen de la resta...

Una bona pel·lícula que ens mostra que molt abans de l'exitosa Trainspotting ja es feia bon cinema en el que les substàncies il·legals eren l'ingredient principal.

5 comentaris:

SERGI ha dit...

No la conec aquesta peli, però la veritat és que mai m´he sentit massa identificat ni amb els Pink Floyd ni amb el moviment hippi, tot era massa poc sustancial per a mi.
Però bé a The Wall la música es molt bona i les imatges molt potents

Redacció ha dit...

Ses illes foren un paradís lluny de la dictudura de Franco, les enormes divises que generaven i la bona imatge als turistes europeus van provocar que la ma ferma no arrivara a Mallorca. A més de Pink Floyd també pasaren per ses illes, Bob Dylan, Jimi Hendrix i molts altres. Et recomane el visionat de Les Illes Escollides, et pase l'enllaç per al e-mule:

ed2k://|file|Sputnik%20-%20Les%20illes%20escollides,%20un%20viatge%20cap%20a%20la%20llibertat%20%5bDVBrip%20catal%C3%A0%20XviD-Mp3%5d%5bx%20Oliana%20Molls%5d%5bTotsRucs.cat%5d.avi|422301696|1FACC9B6071E80148B3EC7547B3A284E|h=BEYFGXZAH7IZQTPPWQYPHE7KAKP4WXH2|/

Aquest documental no està comercialitzat i crec que et fliparà.
Perdona la brassa.
Salut company

juanvi ha dit...

Sergi: no és una peli que tracta sobre el moviment hippie precisament, el tema principal és el món de les drògues.

Txals: és cert Carlos. Una de les coses que més impresiona d'aquesta peli és precisament això, sembla increïble que en eixa època hi heren en plena dictadura. Gràcies pel docu, de segur que serà molt interessant.

Gràcies per comentar amics. Salut!

Benet ha dit...

M'agradaria molt veure-le. Hi possarem remei aviat. Em dóna que l'interés d'aquest film està en recuperar aquells temps.

juanvi ha dit...

Benet: no és que siga un pel·liculon, però com a minim resulta curiosa. Ja em contaràs.

Salut!