dimarts, 8 de març del 2011

Drive By Truckers "The Dirty South" (2004)

He de reconeixer que al principi no els pillava el punt, però des de que vaig escoltar aquest fabulós disc s'han convertit en una de les bandes que més escolte últimament. Són una banda especial, amb clares influències del rock d'arrels americanes i del country. En ocasions recorden al Neil Young, en altres al rock sureny dels Lynyrd Skynyrd i en altres a aquelles bandes que als principis dels 80 formaren aquell moviment que s'anomenava: el nou rock americà. Però això si, sempre amb molta personalitat pròpia i un toc alternatiu que els dona molt d'encant.

No he escoltat tots els seus discos, però dels que he escoltat aquest és el que més m'agrada. Ací hi han cançons verdaderament irresistibles. Des de canyonades rockeres fins a precioses balades, passant per temes més purament country o matissos més pop... Se'ls va quedar un disc redó. M'agraden les 14 cançons que formen aquest treball, però m'agradaria destacar-ne algunes que em posen els pels de punta: una d'elles és "Tornadoes", un mig temps preciós i original. "The Day John Henry Died" és un altra de les que més m'agraden, una cançó que tansmiteix bon rotllo i que em recorda a aquells primers i fantàstics R.E.M. "Carl Perkins Cadillac" és també genial, molt melòdica, com una acertada mescla de rock, country i pop. I l'altra que m'emociona especialment és "Goddamn Lonely Love", una balada senzillament màgica.

Per a mi, ara que el rock d'arrels americanes està tan de moda, i no paren d'eixir noves bandes d'aquest rotllo, els Truckers destaquen clarament de la resta. I a més em semblen una de les bandes més interessants del panorama rocker en general dels últims anys.

12 comentaris:

SERGI ha dit...

Sonen força bé i tenen prou canya, molt bona trobada

interpreta-sones ha dit...

m'agrada a mi también, el rock'n'roll y tu blog. enlazando!

Laura ha dit...

Gran regalo para los oídos..
Un peto! (Es de lo poco que sé decir en catalán :p)

Redacció ha dit...

Ostras Juanvi, m'alegre que t'agraden. Prova amb Decoration Day, jo crec que és el millor que tenen.
Salut company!!!

Miguel ha dit...

Hola Juanvi :
Torno a ser jo, enganxat al teu blog.
No coneixia aquesta banda, pero arran del teu aport els he escoltat i he buscat les seves cançons. M'agraden si. Hi ha una que es diu Mama ran off with a trucker del disc Alabama on he trobat una barreja de dylan i lou reed entre d'altres.

Salut, comnpany

juanvi ha dit...

Sergi: si, són bons. Per a mi, una de les millors bandes dels últims 10 o 15 anys.

Raúl: me alegro de que te guste mi blog! Gracias por enlazarme!

Laura: hola! Si, esta canción es fantastica. Un petó per a tu també! Jejejejeje! Y gracias por pasarte por aqui.

Txals: la cançó Dacoration Day la conec, però el disc no l'he escoltat mai, ho faré promte. A banda de The Dirty South també tinc el Southern Rock Opera i el Brighter Than Creation Dark, i tots em semblen bons discos. Gràcies per la recomanació!

Miguel: és un plaer tindret per ací! M'alegre de que t'agin agradat. La cançó que comentes no la conec, però tot el que he escoltat d'aquesta banda m'agrada. I si, són una banda amb personalitat pròpia, però les influències dels grans del rock americà són evidents.

Gràcies a tots per participar.

Abraçades!

Anònim ha dit...

Juanvi, tengo nuevo blog, y mientras lo hago abierto y no, quería invitarte a leerlo pero necesito una dire de correo con la que vayas a acceder para agregarte. Mándamela si quieres a johnnyesunbastardo, de gmail. Besitos!

juanvi ha dit...

Hola Rune! Ya te he enviado la dirección, mirate el correo. Pensaba que habias desaparecido del mapa. Ya tengo ganas de ver ese nuevo blog.

Besos!!

Vicent Ginestar Grimalt ha dit...

Si senyor, gran banda que vaig descobrir quan va ixir eixe disc. He de confesar que despres els he seguit molt poc pero tinc un gran record del disc. M'aprofita el teu post per a escoltar-lo una vegada més.

Salutacions des de la roca!

juanvi ha dit...

Ie Mallorquí! M'alegre de que aquest post t'aja fet recuperar-los, valen molt la pena.

Abraçada amic!

Jose Paleres ha dit...

No coneixia esta banda x a res i la veritat és q sona molt bé. La cançó m'ha agradat molt, relaxant i emotiva. Vaig a furgar el youtube a vore com sonen...

juanvi ha dit...

Valen la pena Jose, són una bona banda. Aquest seria un bon disc per començar a escoltar-los. Prova i ja em diràs.