dissabte, 8 de desembre del 2012

The Cure "Concert" (1984)


"Concert" no és precisament el millor disc en directe de The Cure, altres lives com "Show" o "Paris" són més complets, però aquest té algo molt bo, malgrat ser massa curt (sols deu cançons) i no tractar-se d'un sol concert, si no d'una triada de cançons extretes de dos shows fets en Londres i Oxford.

I és que, a demés de ser el primer disc en directe que la banda va llançar, és ací on podem gaudir dels The Cure més crus de tota la seva carrera, en plena època sinistra i encara amb les seves arrels punk ben presents.
   
El disc no té res de desperdíci, però sobretot cançons com "Shake Dog Shake", "Give Me It", "One Hundred Years" o especialment la clàssica "A Forest", sonen ací crues, denses, malsanes, obscures ... brutals!!
 

Tal volta algunes de les millors coses que ha fet aquesta banda encara tardarien en arribar, però ja mai tornaren a sonar com ens mostra aquest disc.

Molt recomanable. Especialment als amants dels sons més foscos.



7 comentaris:

raúl ha dit...

yo creo que, exceptuando el kiss me, kiss me, kiss me, las mejores cosas de lo cure estaban hechas ya! me encanta este concierto.

juanvi ha dit...

Raúl, a mi también me gusta mucho su primera época, puede que sea mi preferida, pero, en cambio, para mi su mejor disco es "Desintegration", me parece su obra maestra absoluta, y eso todavia estaba por venir. Aparte también faltaban otros grandes discos como el "Kiss me, kiss me, kiss me" o "Wish". Canciones como "Just like heaven", "Friday i'm in love"...

Saludos!

Le.chatnoir ha dit...

Uffff i reuffff!! un dels meus preferits!

Petons!

Juanjo Mestre ha dit...

Doncs per mi és el millor directe dels Cure amb diferència, estimat Juanvi. Potser és perquè conté l'essència de l'etapa dels Cure que més m'agradaven. Ni t'imagines les vegades que vaig escoltar aquest directe. Enorme és poc. Abraçada.

juanvi ha dit...

Le.chatnoir, The Cure són grans, a gaudir-los!!

Johnny, a mi em mola molt, m'encanten les cançons que el formen i com sonava la banda en aquells temps. Però si em tinguera que quedar amb un directe d'ells eixe seria "Show", el tinc en cinta de vhs de fa molts anys i em sembla un gran concert, molt més complet que aquest.

Gràcies per passar-vos per ací.

Abraçades!!

Jose Paleres ha dit...

Gran directe! Va anys que no l'escolte. Hauré de revisar-lo. I el Disintegration és el meu preferit dels Cure.

juanvi ha dit...

Jose, doncs recupera'l, passaras una bona estona. El Desintegration és un disc d'una bellesa indescriptible.

Abraçada!!