dimecres, 12 de desembre del 2012

Paco de Lucía "Entre Dos Aguas"


El mon del flamenco mai m'ha interessat massa, em sembla un genere molt respectable, això si,  una música pura i real, però, al menys de moment, no acaba d'omplir-me el suficient com per a llançar-me a descobrir les seves obres més recomanables. Ara bé, altra cosa és la música de Paco de Lucía. El seu descomunal talent, la seua increïble tècnica a les sis cordes i el gust per fusionar el flamenco amb altres estils com el jazz o la música clàssica, ha portat la música andalusa a un altre nivell, i fa ja molt de temps despertà l'interes en mi.

Una cosa que sempre m'ha cridat especialment l'atenció és la fixació que tenen molts grans i reputats guitarristes de rock per a aquest home. Ara mateixa em ve al cap una entrevista que li feren fa uns anys a Zakk Wylde en el Popu en la que expressava la seva profunda admiració  pel guitarrista de Cadis, i el citava com a una de les seves majors influències.
 

Definitivament, el de aquest home és... diferent a la resta del flamenco.

Anem a recordar al geni de la guitarra espanyola en una actuació en directe on interpretava una de les seues cançons més representatives, la meravellosa "Entre Dos Aguas".

Açò és sentiment pur i virtuosisme a parts iguals, amics. Sublim.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La verdad es que está hecho de otra pasta, es diferente y especial. Pero sobre este tema... :D siempre que lo oigo me viene a la cabeza un sketch de martes y trece en el que si no me equivoco millán tocaba esto con una sartén jajajajajajaja mira!
http://www.youtube.com/watch?v=cE2Trj65GPM
Jo, es malísimo, pero me parto de la risa cada vez que lo veo! qué tiempos...

Colonia ha dit...

Algú molt important en la meua vida em va ensenyar aquest gran artista. És brutal com toca...

Juanjo Mestre ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu en tot (bé, com habitualment). Abraçada.

raúl ha dit...

yo creo que los guitarristas de púa, por muy consagrados que estén, alucinan con la mano derecha de este señor, no hay otra igual! y con la zurda tres cuartas partes de lo mismo, vamos.

juanvi ha dit...

Rune, ostras! Ya no me acordaba de esa actuación. No es de sus mejores sketch, pero me gustan tanto Martes y Trece que solo con verle la cara a Millán ya me descojono :)

Colonia, doncs et van fer bona recomanació. Per a mi Paco de Lucía és al flamenco el que va ser Hendrix al rock.

Johnny, si, normalment estem d'acord en tot, és cert. Imagine que també estaras d'acord amb mi en que tenim que quedar per a cervessar promte, no?

Raúl, pues si amigo, este hombre es venerado en todo el mundo. Un fuera de serie.

Gràcies per participar amics!

Abraçades!!



Juanjo Mestre ha dit...

Clar, t'aviso quan vagi.

Jose Paleres ha dit...

No està manco el xicot no...jejeje.

juanvi ha dit...

Johnny, doncs parlem ;)

Jose, no, no està manco. Puta màquina!!