dimarts, 27 de novembre del 2012

Amaral. Pren guilty pleasure!!

 
Tots tenim els nostres "guilty pleasures", artistes o bandes que ens agraden que se'n surten del que normalment  solem escoltar i ho guardem en secret. Bé, en el meu cas, no sé si és correcte dir que tinga "guilty pleasures" perquè jo mai m'he avergonyit del que m'agrada, i realment me la pela el que pensen de mi. El cas és que recentment en un bloc de rock & roll la gent estava confessant els seus "guilty pleasures" i jo també m'he animat citant a Amaral, quan havia acabat de publicar el comentari he pensat... ara veuràs quina pluja de burles que em cau... però, per sorpresa meua, alguns m'han donat la raó!! I estic parlant d'un bloc de pur rock & roll, així que no sóc l'únic rocker que pensa que Amaral és una banda (duo) totalment respectable.

Jo crec que aquesta banda (duo) no és del tot respectada per culpa d'alguns dels seus singles, cançons excessivament enfocades a l'adolescent que sol escoltar merda com La Oreja de Vangogh, El sueño de Morfeo o semblants. Tal volta ho feren per a arribar a més gent, però això no els ha fet ningun bé,  perquè Amaral són una banda real, no un simple producte com les bandes abans citades. 

Pop mainstream? Si,  però de qualitat. Aquestos saben fer cançons, cosa que molts no poden dir. Les seues melodies són addictives, les lletres de qualitat i Eva és una de les grans cantants femenines del pop rock espanyol. A demés, és nota que tenen bons gustos musicals. En la seva música pots veure coses de R.E.M., U2 o The Cure, entre d'altres. I també cosetes de grans del pop rock espanyol com Nacha Pop , Los Secretos o Heroes del Silencio.

No, no són la banda de la meua vida, però la seva música mai em molesta i moltes voltes m'emociona. Ho tinc claríssim, per a mi ells valen molt més que la majoria de bandes de pop indie merdós que hi ha per ahi i que tant agraden a la gent, deurien d'aprendre d'aquestos a fer cançons. Segur que Eva li tapà la boca a molts quan va fer de telonera, ella sola amb una guitarra acústica, en una de les últimes gires de Bob Dylan per l'estat espanyol.





11 comentaris:

Anònim ha dit...

Tenemos un gusto musical muy parecido :)
A mí me gusta mucho Amaral. No lo escucho habitualmente pero sí que tengo sus discos y de vez en cuando los pongo y pienso como tú, son buenos, la música, las letras, la voz... son originales y tienen energía propia, no van según las modas dictan. Eso dice mucho de un músico!
Hoy escuchaba "Hacia lo salvaje". Ha llegado a cansarme el tema, de escucharlo en la radio. No es de mis preferidos musicalmente hablando, pero la letra es encantadora y poderosa ^^
Perfecta para treintañeras rompiendo con todo :D
Besos, que tengas muy buen día!

raúl ha dit...

él no me cae muy bien, pero ella me parece una artistaza, solvente, profesional y de calidad, en lo suyo. de lo mejorcito del panorama pop actual, creo yo, al margen de su éxito.

juanvi ha dit...

Rune, si que es verdad que coincidimos muchas veces con nuestros gustos. Completamente de acuerdo con lo que dices. Yo solo he comprado un disco de Amaral, el doble en directo + dvd en donde aparece el vídeo que he puesto aquí, y aprovecho para recomendarlo por que me parece un muy buen disco en directo, la mayoria de las canciones ganan respecto a las versiones de estudio, lo que indica que son muy buenos musicos. Sus discos de estudio los he escuchado casi todos, y no es que sean obras maestras precisamente, pero en todos ellos hay buenas canciones, y algunos son bastante redondos. Amaral son muy buenos en lo suyo. Muchas canciones se pasan de comerciales, y la producción de sus discos está hecha (excepto, tal vez, su último trabajo "Hacia lo salvaje") para un público mainstream, y eso tal vez sea lo que les quite credibilidad. En cualquier caso me parecen el único grupo de pop español de corte más comercial que ha valido la pena en muchos muchos años. Besos!!

Raúl, estoy de acuerdo, ella es muy muy buena. Él a mi tampoco me cae muy bien, pero si que me parece un buen guitarrista. Su estilo es bastante básico, pero tiene mucho gusto tocando, me gusta.

Gràcies pels comentaris.

Abraçades!!

Juanjo Mestre ha dit...

Clar que sí, estimat Juanvi, amb un parell. Tots tenim gustos que poden resultar sorprenents i dels que es pot aprendre abans de jutjar precipitadament. Alguns temes d'Amaral m'agraden però tampoc em maten. El que tinc clar és que donen voltes a molts que van per la vida de grans rockers esperonats pels mitjans especialitzats. Abraçada.

juanvi ha dit...

Johnny, ja ho crec que li donen mil voltes a moltes bandes que es creuen el més cool del món.

Abraçada!!

Redacció ha dit...

Estic totalment d'acord. No es que m'agrade tot d'Amaral, però saben fer bones cançons i sempre amb un regut a clàssics del rock. Tots tenim guilty plkeasures, el meu és Texas, m'encanten els seus primers quatre LP's, mainstream però de qualitat.
Salut Juanvi

juanvi ha dit...

Chals, a mi tampoc m'agrada tot el que tenen, disfrute una part de la seva música. Texas... recorde quan pegaven fort i sonaven en tots els llocs. No conec molt d'ells, sols alguna cançó de les famoses, tindre que escoltar-ho més.

Salutacions!

Jose Paleres ha dit...

Amaral estan molt bé, clar que sí. En general, crec que és un grup que no té desperdici, llevat de 4 cançons massa comercials. De Texas només tinc una recopilació (bo, és del meu germà), però m'arriben molt més que Amaral. La veu i les melodies de Texas, espectaculars.

juanvi ha dit...

Estic amb tu Jose. No m'agrada tot el de Amaral, però en general tot el que fa està bastant bé. No és una música per escoltar-la una i altra vegada, perquè, al menys a mi, acaba avorrint-me, és el que té eixe pop tremendament comercial que practiquen, però no està gens malament, i de tant en tant passen pel meu reproductor. Als Texas, com li deia a Chals, no els conrole massa, però sé que he escoltat cançons d'ells que m'agraden.

Abraçada!

Colonia ha dit...

Quiero correr en libertad, quiero llorar de felicidad... A mi també m'agraden algunes cançons d'Amaral, m'agrada el seu tò de veu.

juanvi ha dit...

Colonia, si, Amaral té cançons molt xules. Sé que t'agrada, i em consta que la saps imitar molt bé cantant :)

Besos!