divendres, 3 d’agost del 2012

Michael Jackson "Bad" (1987)



Bad és el meu disc preferit de Michael Jackson. Si, també adore obres com Off The Wall o l'aclamat Thriller, i gaudeix-ho d'algunes de les cançons de Dangerous, però quan el cos em demana la música de Michael, Bad sempre és la primera opció. No crec que aquest siga superior al disc més venut de la història, però tal volta siga la saturació de moltes de les cançons de Thriller el que faja que hui en dia m'agrade més aquest disc.

Bad és un disc molt produït, molt d'estudi, però a mi m'encanta com sona. Ja des de la portada del disc Michael ens anunciava que aquest treball anava a ser més rocker que els anteriors, i no, no espereu un disc de pur rock & roll, es tracta de Michael Jackson, però si molt de feeling rocker, algo que sempre tingué, però que ací ho destacava molt més.

El disc porta una línia semblant a l'anterior, es a dir, una explosiva mescla de pop, r &b, rock, electrònica, soul i funk. Cançons com la pròpia "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Speed Demon", "Another Part Of Me" o la brutal "Smooth Criminal" ens mostra al Michael Jackson més contundent en unes cançons plenes de ritme i una força enorme. En altres com "Man In The Mirror", "Liberian Girl" o la hard-rockera "Dirty Diana" tenim al Michael més refinat, pop i baladista, cantant com un àngel, amb molt de sentiment. Menció especial per la citada "Dirty Diana", genial balada en clau hard-rock en la que col·laborava el guitarrista de la banda de Billy Idol, entre d'altres, Steve Stevens. 

En definitiva, un gran disc, pràcticament sense desperdíci, i amb algunes cançons que marcaren època. De fet, considere aquesta la seva última gran obra. En el seu següent treball Michael optaria per canviar de productor deixant fora a l'home que l'ajudà a pujar al més alt, el gran Quincy Jones es va baixar del vaixell i els seus discos ja mai arribaren al nivell del anteriors. Ací acabava la millor època de Michael Jackson.

3 comentaris:

Xarrupampolles ha dit...

Òsties el Bad!! El vaig escoltar molt el seu dia. EL tenia gravat en una cinta TDK Chrome... A mí també és el que m'agrada més d'en Jacko.

Salut!!!

Anònim ha dit...

Juanvi! jo, hay mogollón de canciones de cuando era pequeña que no me he puesto yo, que he oído en casa y no sé ni de qué disco son o cómo se llaman las canciones. Te iba a decir, "es que yo era muy pequeña cuando esta canción!" pero me temo que contigo esa excusa no vale!
Ah, soy Rune.

juanvi ha dit...

Simu, ah! les cintes TDK!! Quins records...
Doncs mira, opinem igual recpecte aquest disc.

Rune, hola! Si, a todos nos pasa eso. Jejejeje... nosotros eramos muy peques cuando salió este disco, yo lo descubrí bastantes años después, aunque me acuerdo de ver los vídeos de "Smooth Criminal" y "Bad" cuando era un niño en la tele. Besos!

Abraçades als dos!!