dilluns, 23 de juliol del 2012

Queen "A Kind of Magic" (1986)



Tot i el rotund èxit que tingué, sé que hi ha molts fans d'aquesta banda que no els agrada aquest disc, el consideren massa comercial i, per tant, un treball inferior... en fi, no puc estar més en desacord. A Kind of Magic és un grandíssim disc, més comercial, si, però des de quan algo potencialment comercial significa que siga roin? 

Jo crec que Queen foren una banda tan exageradament bona que realment mai fallaren, tenen discos millors que altres, si, però sempre foren sinònim de qualitat.

Són moltes les qualitats per les que Queen foren una de les millors i més especials bandes de la història del Rock, però jo crec que una d'elles és la barreja d'estils en els que es movien, mai foren una senzilla banda de Rock & Roll, el seu univers musical era infinit, i així és també A Kind of Magic.


Ací hi ha hard-rock del bo ("One Vision", "Gimme The Prize (Kurgan's Theme)"), sensibilitat pop ("A Kind of Magic", "Pain Is So Close To Pleasure"), precioses balades o mitjos temps ("One Year Of Love", "Friends Will Be Friends", "Who Wants To Live Forever"), ritmes ballables ("Don't Lose Your Head"), grandilocuència heavy-metalera ("Princes Of The Universe")... i totes elles d'una qualitat extrema!!

A més, malgrat que les produccions dels vuitanta en molts casos han envellit malament quedant-se molt lligades a aquella època, en el cas d'aquest disc és molt diferent, després de tots aquestos anys A Kind of Magic segueix sonant espectacularment bé.

Per a mi, un altre disc imprescindible de l'única Reina a la que he admirat i admiraré sempre.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy buena entrada, :) rotunda, clara y genial la frase del final, pienso igual que tú.
Un grupo tan bueno, con esa variedad y mezcolanza, con esos registros, puede hacer lo que quiera! puede sonar comercial o lo contrario, da igual, ya estaban totalmente reconocidos, a su público le iban a gustar igual.
Es un discazo, sí señor...
Besos!
Joder, qué bien suena, acabo de darle al play, yeah!

Jose Paleres ha dit...

És una banda que tinc poc sentida, la veritat. Conec les cançons que tot el món es coneix i poc més. Tal volta et demane algun disquet xaval, jeje.

Henry The VIII ha dit...

Ep Mister,

He estat llegint els teus posts del Bad Religion i he vist que tens lo del capullo aquell del Doctor Music Festival. Encara recordo quan ho van treure al Telenotícies.

En aquella època m'encantava l'LP del Generator. Era l'únic que tenia, gravat d'un amic.

Ns (Salutacions)

juanvi ha dit...

Rune, gracias! Me alegro de que te haya gustado la entrada. Pues si, Queen fueron una banda increíble. Y si, prefiero los Queen más clásicos pero en su faceta más comercial también tienen cosas muy buenas. Besos ;)

Jose, doncs tindràs que posar-li remei a això, jo t'ajudaré. Es tracta d'una banda absolutament imprescindible.

Henry The VIII, ostres si! Que fort el del capullo aquell... lamentable! Doncs el Generator no el tinc massa escoltat. El meu disc preferit dels Bad Religion és Stranger Than Ficton.

Abraçades!!