dijous, 14 de juny del 2012

Les millors vint cançons de la història del rock espanyol. (IIII)



I ací acabe el repàs que vaig començar fa uns mesos dedicat al rock espanyol seleccionant algunes de les que per a mi són les millors cançons de la seva història. Lògicament hagueren pogut ser moltes més, però açò s'haguera fet inacabable. Així que ací us deixe quatre cançons més que, d'alguna manera, sempre les portaré dins de mi. Espere que us haja agradat aquest repàs, jo, per la meva part, m'ho he passat bomba recordant totes aquestes immortals cançons. A gaudir!



Los Bravos "Black is Black"


Normalment m'agrada que les bandes d'ací canten bé en espanyol, o bé en la seva llengua autòctona, ho prefereix-ho a que canten en anglès, però la música és la música, i si té xispa, l'idioma acaba donant igual. Si, hi han bandes estatals que canten en anglès i són realment bones, i també hi han cançons de bandes espanyoles cantades en la llengua de Shakespeare que són verdaders clàssics. Una d'elles seria l'eterna "Black is Black", de Los Bravos, malgrat que, com molts sabreu, ací hi ha algo de trampa. Sembla que la cançó no la composaren ells, i a més, en la gravació del tema no toca ningú dels membres originals excepte el cantant, Mike Kennedy. No sé si serà cert, però conta la llegenda que un dels músics que donaren forma a la clàssica cançó fou... Jimmy Page!! De qualsevol manera, "Black is Black" possiblement siga la cançó d'una banda espanyola que més èxit ha tingut a l'estranger ( en l'any de la seva publicació (1966) va quedar en segon lloc en la llista dels singles més venuts a Anglaterra, quart al Billboard dels Estats Units, primer lloc a les llistes de Canadà...), i, per suposat, també va ser un èxit rotund a Espanya, on es vengueren dos milions de copies. I no era per menys, ja que estem parlant d'una cançó impecable que res tenía que envejar als grans singles de l'època de bandes com The Rolling Stones, The Beatles, The Beach Boys, etc... Ho té tot: un gran riff, una melodia excel·lent i la gran veu de Mike Kennedy lluint com mai. El que es diu un clàssic entre els clàssics, vaja.


Leño "Sorprendente"


Rosendo ha fet cançons excepcionals en la seva carrera com a solista, però jo sempre he preferit als Leño. Difícil quedar-se amb una cançó de la mítica banda madrilenya, però "Sorprendente" sempre m'ha agradat especialment, una de les cançons més destacables de l'últim disc de Leño, aquell genial "¡Corre, corre!"


La Polla Records "Ellos Dicen Mierda"


Seré breu. Per a mi, el millor grup Punk espanyol de la història. I aquesta cançó tot un himne. Grans!!


Siniestro Total "Todo Por La Napia"



La banda més divertida del rock estatal. Sóc fan de tots els seus discos fins la fugida de Miguel Costas. "Todo Por La Napia" és un dels seus majors clàssics, i una cançó que definia a la perfecció la grandesa d'aquesta banda. Rock autèntic, original i lletres divertides però al mateix temps intel·ligents. Era ser un hombre a una nariz pegado, y pegado a la nariz, un talego enrrollado... Genial!!


Extremoduro "Ama, Ama, Ama y Ensancha El Alma"


No sóc un incondicional de la banda de Robe, però pense que al llarg de la seva carrera han fet grans cançons i una d'elles seria aquesta que formava part del recomanable "Deltoya". Amb un preciós poema de Monolo Chinato, Robe i companyia crearen verdadera màgia en aquesta senzilla, però bonica cançó. Hi ha que volar amics, hi ha que volar lliure!!!


12 comentaris:

Le.chatnoir ha dit...

Sens cap dubte em quedo amb la Polla Records! digue'm nostàlgica...;)


Petons!

SERGI ha dit...

Grans totes, però l de Extremoduro, espectacular

Anònim ha dit...

Juanvi por el amor de dios!! o cómo se dice en "tu pueblo", per l'amor de déu? que me acabo de dar cuenta de que no le había dado a seguir tu blog con el nuevo user así que no veía nunca tus actualizaciones y llevaba tela de tiempo sin aterrizar por aquí.
Me ha encantado el post y no sé, no sé, qué difícil elegir canciones... En fin, Sorprendente es muy especial, Ellos dicen mierda es como... un clásico total, igual que Ama, ama. Las otras dos me gustan pero no significan nada especial para mí.
Me alegro de haber pasado por aquí hoy.
Besitos, no, espera, petonets :)

Juanjo Mestre ha dit...

Com m'agrada aquest apartat, estimat Juanvi, m'encanta el "Black is black", una cançó a l'altura de qualsevol gran tema sixtie anglosaxó. I "Sorprendente", la meva cançó preferida de Leño que precisament és una de les meves millores d'aquest any amb la guitarra i m'acabo d 'acordar el deixada de banda que la tinc una altra vegada. En fi, abraçada.

raúl ha dit...

es una gozada echar la oreja atrás con estos repositorios musicales tuyos, muy difícil elegir una sola canción mejor de los grupos que mencionas, se me agolpan ahora en la cabeza melodías de unos y de otros, pero están los que tienen que estar eso seguro.

Henry The VIII ha dit...

Ep Mister,

Ellos dicen mierda gran cançó i gran LP. Negros Pensamientos, Txiquito Barrigas...

Enhorabona pel blog i llarga vida al Rock!

Alutacions! (abreviatura de salutacions)

juanvi ha dit...

Chatnoir, ah! La nostàlgia... :) Grans La Polla Records!!

Sergi, la de Extremo és molt bona, si. Però les altres no es queden molt enrrere!

Rune Carter: jejejeje, ya veo que vas bien con el catalán, eso está bien!
Me alegro de que te haya gustado el post! Siempre está bien recordar estas canciones tan buenas.
Yo también me alegro de haberte visto por aquí. Petonets!!

Johnny, m'alegre de que t'agrade! Doncs ja saps, amic Johnny, a practicar!!

Raúl, si, la verdad es que si me pillas en otro momento seguramente hubiera cambiado alguna, todas estas bandas tienen muchas canciones memorables. Bueno, la de Los Bravos la hubiera vuelto a poner, es demasiado imprescindible.

Henry The VIII, hola! Benvingut! Si, tens raó, possiblement siga el millor disc de La Polla.
Gràcies, el teu blog també té molt bona pinta. Vaig a enllaçar-te ara mateix.

Gràcies a tots pels comentaris!

Salut!!

Xavi Martínez (aka Da Muzz) ha dit...

Bona selecció. Per a mi la única pega son Extremoduro, mai els hi entès no entenc la repercusiò que han tingut. Peró com diuen, per gustos els colors...
Salutacions

juanvi ha dit...

Xavi, per a mi Extremoduro tampoc són res de l'altre món. Pense que tenen un grapat de cançons bones, però res més. A mi també em sembla exagerada la seva repercusió.

Salutacions!!

Dinosaur face ha dit...

Jo afegiria alguna cançó de Carcoma a aquesta llista... jejeje. Loveyou.

Jose Paleres ha dit...

D'ací m'encanten totes també. Jo en posaria alguna altra d'Extremoduro (com De acero, Necesito droga y amor o Jesucristo García), la de Siniestro imprescindible i la de Leño molt bona. Ara bé, Black is black és una cançó de 10! I amb la de la Polla barbaritats! Tal volta n'ha faltat alguna dels Suaves? Peligrosa María, x exemple.

juanvi ha dit...

Dinosaur face, jejejeje... tu creus?

Jose, les de Extremo que dius m'agraden també, però em quede amb Ama. Si, n'han faltat dels Suaves i de moltes bandes més, tal volta en un altre repàs.