divendres, 22 de juny del 2012

Covers (I) Helter Skelter. U2 vs Mötley Crüe.



Moltes són les versions que s'han fet de la cançó més dura dels Beatles, aquella burrada hard-rockera que inspirà la barbàrie de Charles Manson. La majoria d'elles, com és lògic, estan fetes per bandes de rock dur, però no totes, també han hagut altres més orientades al pop que es tiraren al ruedo per homenatjar la mítica cançó. Bandes tan dispars com Aerosmith, Stereophonics, Mötley Crüe, Oasis, Andrés Calamaro o U2, són algunes d'elles.


No, no vaig a posar-les totes ací, sols he seleccionat les que possiblement siguen les dos covers més reconegudes que s'han fet de la que molts consideren la primera cançó de heavy metal de la història.

La de U2, com molts sabreu, aparegué en directe al fantàstic "Rattle and Hum", i la de Mötley va formar part del seu segon disc, aquell llunyà "Shout At The Devil". La de Bono i els seus s'apropa un poc més a la original, y en el vídeo podem veure que la interpretació d'eixa cançó fou pletòrica, Bono està a l'altura, i The Edge també està més que correcte a les sis cordes. Per altra banda, la de Nikki Sixx i companyia és més heavy i matxacona, perfectament adaptada al seu estil. L' únic problema que li veig és la veu, Vince Neil es queda un poc curt, sobretot quan la toquen en directe, com és normal.

M'agraden les dos, però crec que em quede amb la dels irlandesos. Amb quina et quedes tu?




6 comentaris:

Xavi Martínez (aka Da Muzz) ha dit...

Doncs, encara que les dues estan be cap d'elles. Crec que el tema original es insuperable i ningú que s'hagi atrevit a versionar-la a ha aconseguit acostar-se a la cafrada que va perpretar McCartney.
Salutacions

Juanjo Mestre ha dit...

Gran tema que em consta quant t'agrada, tocayo, també un dels meus preferits dels Beatles. Si haguera de triar una versió d'aquest gran tema, no dubtaria, la de Siouxsie and The Banshees del 83, capaç d'alçar a tots els morts de la seva tomba. Acaba de gaudir el dia amb http://www.youtube.com/watch?v=szPQCvJ8MPg. Ja he vist el teu sms, gràcies. Abraçada.

raúl ha dit...

bono está sobradísimo en esta actuación, espectacular, vince neil llega de milagro. si fuéramos de esos jueces que sacan las cartulinas para los saltos de trampolín, yo creo que ganaría el primero, merece más puntuación, in my opinion.

Lorbada ha dit...

Siempre he sido un poco macarra así que me quedo con la de mis queridos Motley Crue. Aunque puestos a elegir y para llevar la contraria siempre me gusto este tema en manos de Joe Perry y con la vos de Steve Tyler.

Un saludo.

juanvi ha dit...

Xavi, per suposat que si, l'original és inigualable.

Johnny, no coneixia eixa versió, no està mal, eixe rotllo sinistre la converteix en la versió més personal que he escoltat d'eixe tema.

Raúl, estamos de acuerdo.

Abraçades als tres!!

juanvi ha dit...

Lorbada, tanto la de Mötley como la de Aerosmith son buenas versiones, pero yo me quedo con la de U2. Ahí se salieron.

Gracias por comentar.

Un saludo!!