dijous, 14 d’abril del 2011

La Orquesta Mondragón "Rock & Roll"

En el nou numero del Popu li han fet una entrevista a Javier Gurruchaga en motiu del llançament del nou disc de La Orquesta Mondragón, i he gaudit moltíssim llegint-la. Que gran personatge... Ha segut un plaer llegir les seves històries, com quan va veure a AC/DC en l'any 76 amb Bon Scott al front en un club de Londres, als Stones en el 76 en la Monumental de Barcelona o a Frank Sinatra en el Bernabeu, quan el gran crooner tenia 71 anys. La seva admiració per llegendes com David Bowie, Jim Morrison, The Beatles o Louis Armstrong. El seu amor per el Soul, el Jazz o el Blues... i moltes coses més. Gran entrevista.

La Orquesta Mondragón són ja tot un clàssic. Gurruchaga és un artista únic, un molt bon cantant i un dels millors showman de la història, sens dubte. Algunes de les seves cançons han marcat època i les versións de clàssics del Rock que sempre han fet les borden donant-li la seva pròpia personalitat, i a més Gurruchaga sempre ha tingut molt bon gust elegint-les.

La posada en en escena de de la Orquesta, sobretot la dels seus primers anys, sempre ha segut una autèntica raresa en l'estat espanyol. Sempre m'ha fascinat el seu extrany espectacle, eixa mescla de fantasia i surrealisme, clarament inspirat amb el món del circ, amb bones dosis de depravació i frikisme, és una passada.

Sols he tingut l'oportunitat de veure a la orquesta més atípica d'Espanya en una ocasió, i va estar molt bé, però ja m'aguera agradat a mi veurel's en els seus primers anys... Afortunadament les noves tecnologies ens brinden l'oportunitat de veure qualsevol cosa, i gràcies a Youtube podem gaudir de molts videos de Gurruchaga i els seus en els seus anys de glòria.

Ací us deixe a La Orquesta Mondragón interpretant el mític "Rock & Roll" de Lou Reed, un dels seus videos més impactants que he pogut trobar.

12 comentaris:

interpreta-sones ha dit...

toda una institución, cantante, actor, presentador, showman y lo que haga falta. todavía me acuerdo con aquello de "la cuaaarta parte" en la bola de cristal. el vídeo es tremendo, oye. GREAT!

SERGI ha dit...

Ara sí que ha sortit el post jejeje, desde ahir que le buscava
A mi aquesta gent sempre m´han agradat i a vegades quan li dius a la gent pensen que estàs boig o ets un degenerat, però tenen temes bonissims

Anònim ha dit...

Todas las cosas que has dicho sobre Gurruchaga son ciertas, pero sobre todo lo de showman, es un crack! genial el vídeo...

juanvi ha dit...

raúl: cierto, es un crack, haga lo que haga. Lo que dices no me suena, los tiempos de La Bola De Cristal a mi me pillaba muy peque.

Sergi: si, és que primer vaig publicar el post sense voler quan encara no estava acabat. Cert, tenen cançons bones, de fet nosaltres amb Carcoma fem una versió de "Caperucita Feroz" quan traguem la nostra vena més freak, jejejeje... Però el que més m'agrada de la Orquesta Mondragón és el seu show.

Rune: Si, el tio es bueno, pero su mejor faceta es la de showman. Me alegro de que te guste el video, la verdad es que mola mucho, yo ya lo he visto unas cuantas veces.

Salutacions!!

Zeppy ha dit...

Gurruchaga no me cae muy bien, pero tengo ganas de ver a la Orquesta Mondragon en directo. Mi hermana les vio hace tiempo y siempre ha dicho que fue uno de los conciertos en los que mejor se lo ha pasado.
Un saludo.

àngel ha dit...

Juanvi, impagable, inigualable, indescriptible, e inenarrable. Que bon video, ni Zappa, ni Cooper, ni Bolan. Ladies and gentleman..... Gurruchaga!!!!

juanvi ha dit...

Zeppy: Yo les vi hará unos 4 años o por ahí y estuvo bien, pero nada que se asemeje a lo que vemos en este video. De todas formas me gustaría volver a verlos.

àngel: yeah! La veritat és que és brutal el video. Gurruchaga rules!!

Gràcies als dos pels comentaris.

Salutacions!!

Jose Paleres ha dit...

Animalaes de vídeo! I barbaritats industrials el paper de Gurruchaga, boníssim!!

juanvi ha dit...

Ja ho pots dir Jose, el video és espectacular, i Gurruchaga demostra que és un dels grans.

Salut!

eloidodelmundo ha dit...

es un showman! a mi no me va mucho la musica pero el "viaje con nosotros" siempre sera mitico!

Perdona por no haber pasado antes, se me fue la olla! te enlazo inmediatamente! por cierto, rune me regalo vuestro disco y suena muy bien! a ver si tenéis un ratito y os paso una entrevista para mi blog!

Un abrazo!!

Xavi Martínez (aka Da Muzz) ha dit...

Gurruchaga es el millor frontman que ha donat aquest país. Com tu molt be has dit una barreja de depravació circ i rock. La seva discografia fins a "Rock & Roll circus" es impecable.
Salutacions.

juanvi ha dit...

el oido: si, estos días he estado viendo algunos vídeos de "Viaje con nosotros" y he pasado un buen rato. Hoy en día ya no se hacen programas así en televisión.

Me alegro de que te guste nuestro disco. Hablamos lo de la entrevista.

Da Muzz: la veritat és que els seus discos no els controle massa, però com a showman és el puto amo.

Gràcies als dos per participar. Serà un plaer seguir els vostres blogs d'ara endavant.