dimarts, 2 de novembre del 2010

Miguel Rios. 30-10-2010. València.

Estic orgullós d'haver assistit a aquest concert. Per a mi la gira de despedida de Miguel Rios és l'aconteciment més important de l'any en quant a Rock & Roll. No abandona els escenaris un qualsevol, segurament els que opinen que en la música espanyola no hi ha rés que valga la pena, o els que sols consideren Rock espanyol bandes com Extremoduro, Reincidentes o similars, es riuran d'aquest aconteciment, però es tracta de l'adéu del que possiblement siga la figura més important de la història del rock espanyol.
No vaig a intentar convèncer a ningú de rés, els seus discos, les seves filmacions i la seva història està ahí, per a qui ho vulga, però els que coneguen, més o menys, la història i l'obra d'aquest home, sabran del que parle.

El concert del Dissabte passat va ser una d'eixes actuacions especials que saps que no vas a oblidar mai, d'eixes que saps que estàs veient algo històric. Miguel i la seva formidable banda que l'acompanya en aquesta gira, feren gaudir a un pavelló ple de gom a gom amb una màgica actuació on hi va haver lloc per repassar cada faceta i cada època de la seva carrera. Rock clàssic, balades, rock dur, blues, soul... Tot això plasmat en un bon grapat de cançons històriques que foren cortejades per tothom.
Miguel ens va deleitar amb la seva veu i el sentiment que li dona a cada nota, ens va sorprendre la seva forma física, ens va fer riure amb la seva gràcia i el seu bon rotllo contagiós, ens va fer ballar, botar i pegar cabotades en els temes més heavys... Tot això durant dos hores i mitja que durà l'actuació, i no sé si ho sabeu, però aquest home té 66 tacos.


Va ser realment emotiu veure com s'emocionava al rebre eixes grans ovacions que el públic li fèiem durant tot el concert. I és que no és per a menys. Com deia unes línies més amunt, no deixa els escenaris un qualsevol... Al menys sempre ens quedarà el seu llegat, i seria genial que gravara algo més en el futur...

Volia agrair-li també a Cris que fera totes eixes fotos que guardarem per al record mentre jo em quedava hipnotitzat veient l'actuació, gràcies!



7 comentaris:

Cristina Torres Arabí ha dit...

De res, saps que sempre m'agrada plasmar bons moments en les fotografies.
A més a més, no coneixia aquest cantant i m'ho vaig passar més bé!!!!
Sabia transmetre una energia i una alegria tremendes!!
Un bes :)

Anònim ha dit...

Jo, qué envidia más grande.

Normalmente no me da envidia de la gente que va a los conciertos que me gusta porque pienso que el no poder asistir por curro es temporal y ya habrá otra ocasión, pero hay algunos que me estoy perdiendo que no sé si podré volver a ver, como por ejemplo Miguel Ríos, es mi infancia, me dejó tan marcada...

Me alegro de que lo hayas pasado tan bien.

Saludos!

El rey lagarto ha dit...

Sin duda alguna la figura mas importante del rock de este país. No olvides esa fecha porque no tendrás otra ocasión de verlo.

juanvi ha dit...

Peus de drap, m'alegre moltíssim que t'ho passares tan bé!!

Rune, pues si no lo ves en esta gira lo tines crudo... Aunque nunca se sabe, no sería el primer artista o banda que anuncia su gira de despedida y es todo una jugada para hacer público, pero no creo que sea el caso. Miguel es ya muy mayor y tampoco me lo veo haciendo estas jugadas, se ve un tio legal.

Creo que estamos de acuerdo en eso. Te juro que se me ha pasado por la cabeza viajar para ir a alguno de sus otros conciertos que le quedan, pero lo tengo muy muy dificil, prácticamente imposible.

Un saludo a los 3!!

Cristina Torres Arabí ha dit...

qué passada de foto per al blog! la del títul del bloc, dic!

txinomandinga ha dit...

joder que guapo juanvi, yo fui al rock&rios en el 92 y flipé en colores, yo creo que fue mi primer concierto de chavalín..jeje...muy grande el señor Rios...
sigo con mi curro esclavizado pero espero no perder el contacto nunca my friend...
abraxotes!!

juanvi ha dit...

Peus de drap: Si, ahí estava jove!

Txino: Dices bien, el señor Rios es muy grande. Eso está bien, mientras haya curro todo rueda. Seguimos en contacto!