dimecres, 21 de juliol del 2010

Los Hermanos Dalton "Vitamina D" (1996)

Los Hermanos Dalton són un altra d'eixes tantes bandes que mereixerien ser molt més reconegudes del que són en l'escena estatal. La banda de San Fernando, Cádiz, va començar la seva carrera allà per l'any 91 després de guanyar un concurs de maquetes que com a premi gravaren el seu primer treball anomenat "Luces de Hollywood", un mini lp compost per 7 versions d'alguns dels seus grups preferits com The Kinks, Lou Reed, Small Faces, Paul Collins, The Rolling Stones...
En el 92 tregueren el seu primer llarg anomenat "Ya están aquí", en el 94 un altre mini lp compost per 4 temes pròpis i algunes covers i en el 96 aplegà aquesta joieta. "Vitamina D", segon llarg de la seva carrera, em pareix el seu millor treball. Si en "Ya están aquí" es decantaven més per el power-pop en aquest facturen una irresistible fusió de Rock, power-pop i punk. 16 temes + una intro instrumental són els que formen aquest disc, i cap d'ells té desperdici.

Per citar-ne algunes, cançons com "Que gran dia!", "Maldita Ciudad", "Fred Flinstone", "Mis manos" o "Una segunda oportunidad" rebosen frescura i energia a raudals, mentre que temes com "Volveré por ti" u "Otra vez" ens mostra que també son bons amb cançons lentes.
Lo dit, un molt bon disc totalment recomanable per a tot aquell que li agrade eixa efectiva mescla de energia guitarrera i melodia. El disc prefecte per a introduïrse en la música d'aquesta fabulosa banda.

Més avant tragueren un altre recomanable disc anomenat "Crash!" (1998) més enfocat al punk, en l'any 2000 tragueren un disc en directe i en el 2002 gravaren el seu últim disc anomenat "Esperando una señal", un disc que no ha pogut eixir al mercat fins al 2009 per problemes amb la discogràfica.
Com a curiositat dir que el nom agafat per els famosos personatges dels dibuixos de Lucky Luke els va perfecte, ja que els tres components de la banda són germans.

Des d'ací anime a portar a un grup d'aquestes caracteristiques alguna vegada a les festes del nostre poble, a veure si eixim alguna vegada del kalimocho, recollons!

8 comentaris:

Jker ha dit...

gran grup, gran disc i bona gent, has sentit l'ultim?, molt, molt bò.

juanvi ha dit...

Si que l'he sentit, està xulo, la veritat és que tots estàn guais. L'any que ve per el festivalet? Molaria molt!!

txinomandinga ha dit...

A estos los conocía solo de oidas, pero ahora ya se mucho más gracias a ti... de fiestas tiene que ser kojonudo...y esos vientos en el tema del video molan!!
salud juanvi!!

Jker ha dit...

Ho pedem intentar, després de l'estiu anem contactant, rocorda-m'ho, per si

juanvi ha dit...

Txino, son una buena banda, muy divertidos. Me encantaria verlos en directo, he visto algunos videos suyos en directo y suenan mucho más potentes y punks que en disco. Salud!

Joan, això seria un puntasso. No patisques que t'ho recordaré. Adeu!

SERGI ha dit...

Ostres acabo de veure auqesta entrada, jo soc un fan d´aquests paios, vaig comprar tots els seus cd´s, vaig anar a un concert a Bikini i fins i tot em van signar una samarreta i dos cd´s, uns paios molt macos i que fotien un punk rock collunut, per desgràcia ningú els hi va donar canxa i van acabar deixant de publicar, però eren molt bons
El concerto recordo que els teloners eren SuperSkunk un altre molt bon grup que crec que també va deixar de funcionar

juanvi ha dit...

Ostres Sergi, quina sort! Jo mai els he pogut veure en directe. Tens raó, eren una gran banda, llàstima que no tingueren el reconeiximent que mereixien.

Salutacions!

juanvi ha dit...

Ah! I als SuperSkunk només els coneixia d'anomenà i he escoltat algo pel youtube i molen! M'agrada eixe rotllo funk-rock que fan. Els escoltaré millor. Gràcies per la recomanació!