dimecres, 29 de juliol del 2009

Smashing Pumpkins "Siamese Dream" (1993)

Hi va haver una una època que estava obsessionat amb aquest grup, obres com aquesta o "Mellon Collie and the Infinite Sadness" (sempre he tingut dubtes de quin d'aquestos dos discs m'agrada més...) els vaig escoltar fins la sacietat. Hui en dia ja no els maxaque tant però sempre és un plaer "desenpolvar" els seus discs de tant en tant, aquestos últims dies estic escoltant-los prou i el que més m'impressiona és que aquell fabulós Rock alternatiu que feien després de més de 15 anys continua sonant molt potent, fresc i per a res desfasat.
"Siamese Dream", segon disc dels de Chicago, va ser el que els llançara a la fama mundial, el disc més venut de la seva carrera (sols en els Estats Units van vendre 4 milions de copies) i un dels millors treballs del Rock alternatiu dels meravellosos anys 90. Un so brutal i cançons tan redones com "Quiet", "Today", "Disarm", "Geek U.S.A" o "Mayonaise" van tindre la culpa. Fa uns anys la banda es va tornar a reunir i gravaren un nou disc del que millor no parlar perquè a mi personalment em pareix molt fluix. Actualment sols queden Billie Corgan i el baterista Jimmy Chamberlin de la formació original, el Corgan sempre a segut el cervell del grup, per tant encara tinc l'esperança de que tornen a gravar un bon disc algun dia, encara que pareix que a este home se li van acabar les idees fa molts anys.

7 comentaris:

Jker ha dit...

Jo ja no tinc cap esperaça amb Billie Corgan, arribar a la altura de Siamese Dream o Mellon Collie seria massa demanar, però amb estos dos ja ho tenim bé :)

juanvi ha dit...

Home, arribar a l'altura d'aquestos dos és imposible, inclos pense que no podria mai igualar discs com "Gish" o "Adore" però com a minim si que podrien fer un disc digne, perque l'ultim este que van treure no fa molt...és prou roinet...

Vicent Ginestar Grimalt ha dit...

Hi ha que estar atents al projecte de James Iha, ha tret un disc amb el seu nou grup "Tinted Windows", on es veu clarament d'on venia eixe so de guitarra tan caracteristic dels Pumpkins.

juanvi ha dit...

Ni puta idea del disc eixe Vicent, però vaig a buscar-ho perque sempre m'agradat com tocava el xinet. Bo!

Jose Paleres ha dit...

Em van costar d'entrar xo al final he disfrutat bona cosa dels seus millors discs. I esta cançó és una bombeta en directe!

Le.chatnoir ha dit...

Avui precisament m'enterat de que el 6 de desembre tocaràn al Razzmatazz! A veure que tal serà... suposo que res de nou, però no m'ho puc perdre! xD

Una abraçada passada per aigua!

juanvi ha dit...

chatnoir, la veritat és que aquesta banda hui en dia no m'atrau massa, continue gaudint dels seus vells discos, però hui per hui no espere gran cosa d'ells. De tota manera, si passaren per la meva ciutat crec que no m'ho perdria tampoc. Ja em contaràs l'experiència, espere que ho passes molt bé!

Una abraçada! I ves espai i no et refredes!! ;)