dijous, 10 de maig del 2012

Les millors vint cançons de la història del rock espanyol. (III)

Continuem amb el llistat de vint de les millors cançons de la història del rock estatal. L'única condició que em vaig posar a l'hora de fer el llistat fou la de no repetir bandes, és a dir, sols posar una cançó de cadascuna d'elles. Ahi van cinc cançons més que per a mi són imprescindibles. Que hi gaudiu!


Obús "Vamos muy bien"



Obús foren, i són, una de les millors bandes de hard-rock i heavy metal que ha donat el rock espanyol. A diferencia d'altres bandes de la seva mateixa escena, com els seus eterns rivals, els Barons, Obús sempre han tingut una cosa molt bona, i és que sempre li han sabut donar un toc d'humor a les seves cançons, i això els fa especials. "Vamos muy bien" és una bona mostra d'això. Cançó festiva com poques, rockera, divertida, ideal per a anar de borratxera amb els col·legues. L'himne etílic definitiu (ho senc Ramoncín, els teus litres d'alcohol no són suficients).



Barricada "Animal caliente"


"Animal caliente" sempre ha segut la meva cançó preferida de Barricada. Molts són el records que van lligats a aquesta cançó, records de nits desenfrenades, nits màgiques. Eixa lletra, eixa melodia tan perfecta cantada per l'incunfundible  veu de El Drogas... és tan bona! És d'eixes cançons que sé que m'acompanyaràn de per vida. 





091 "Cómo acaban los sueños"





Els de José Ignacio Lapido són una de les meves debilitats estatals. Que banda tan gran! I tan poc reconeguda, malauradament. La seva discografia està repleta de cançons memorables, però a aquesta li tinc molt d'afecte. "Cómo acaban  los sueños " és una cançó màgica, en forma de balada que acaba en un mar de distorsió i potencia que et porta a un altra dimensió. La lletra, com sempre ha segut habitual en Lapido, és increïble. Amb aquesta cançó es tancava l'últim disc que publicaren, aquell genial Todo Lo Que Vendrá Después




Sopa de Cabra "Mai trobaràs"





Els Sopa no només crec que són la millor banda de la història del rock català, si no que sempre he pensat que són del milloret de l'estat. Ells fusionaren el rock clàssic i el pop-rock com ningú ho ha fet mai donant a llum cançons inoblidables, com aquesta. "Mai trobaràs" és una cançó amb un encant especial, amb una melodia preciosa, i amb una lletra dedicada a totes eixes persones que volen la lluna. Extraordinària.




Loquillo y Los Trogloditas "Cadillac solitario"




Altra banda imprescindible per a mi. Moltes de les seves cançons mereixen estar entre les millors de la història però, per molt cremada que estiga, pense que no hi ha dubte de que "Cadillac 
solitario" és l'elecció més lògica. Sabino Méndez ha segut un dels millors compositors que hem tingut, i amb "Cadillac solitario" aconseguí crear la banda sonora d'una generació, ni més ni menys.



6 comentaris:

Le.chatnoir ha dit...

Barricada sens dubte! ;)

Petons.

Juanjo Mestre ha dit...

Ahi estem, reivindicant el rock patri. Si haguera de triar d'aquesta selecció, com deus imaginar mentre aparegui 091 trio 091, temazo. El de Barricada m'agradava molt, i bo el de Loquillo és un clàssic absolut. Abraçada.

raúl ha dit...

temazos, todos "top", al amigo lapido lo valoré como se merece gracias a la insistencia bloguera del tío johnny, antes no se me hubiera ocurrido ponerlo en un listado de fundamentales, y bueno, aunque soy más de "rockandroll star" me parece una selección cojonuda.

juanvi ha dit...

Chatnoir: Barricada! Si, una bona banda. Petons!

Johnny: si, ja sé de la teva devoció pels de Granada. 091 per sempre!!

Raúl: puede que el tío Johnny sea una de las personas que más defiende el legado de Lapido en la blogosfera, y hace bien, muy bien. Yo soy más de 091 que de Lapido en solitario, pero no hay duda de que todo lo que sale de la cabeza y del corazón de ese hombre es canela fina, siempre. "Rock & Roll Star" es también un clásico absoluto, por supuesto.

Abraçades pels tres!!

Jose Paleres ha dit...

Barbaritats estes 5 cançons! Per a mi la més fluixa és la de 091, encara que hui l'he tornada a sentir i ja em sona millor. Deu ser falta de sentir-los més. Les altres 4 boníssimes, sobretot la de Loquillo i la de Sopa de Cabra (la millor de la banda per al meu gust).

juanvi ha dit...

Jose, m'alegre de que t'agraden. La de 091 són barbaritats home, tens falta de escoltar-los com cal, li posarem remei a això.