dimarts, 18 d’octubre del 2011

The Mission 16-10-2011. Sala Mirror (València)

Tenia moltes ganes de veure'ls, i més tractant-se de la gira de celebració del 25 aniversari de la banda, amb la reunió de la formació original (excepte el baterista) i basant el repertori en els seus primers discos. La sala estava pràcticament plena, i en l'ambient es notaven les ganes de passar-ho bé recordant èpoques passades. Les velles glòries de València recuperaren les millors gales sinistres per a l'ocasió, el negre era el color... Si, per un parell d'hores tornaren a ser els 80, quan l'afterpunk regnava en les discoteques, segurament els més joves de la sala seriem els meus amics i jo, però ja sabeu que èpoques passades es poden viure sense haver-les viscudes, tot és qüestió de mentalitzar-te, qui no s'ha sentit alguna vegada com en els 70 escoltant a Led Zeppelin?

Gene Loves Jezebel foren els encarregats de calfar motors, una banda que no em diu massa, la veritat, però he de reconèixer que el concert no va estar mal, amb bon so i amb la banda bastant entregada.


I per fi arribà la missió! Obriren amb eixa peça envolvent anomenada "Beyond The Pale" per després donar pas a molts del seus temes més clàssics, sonaren "Sepent's Kiss", "Garden Of Delight", "Crystal Ocean", "Stay With Me", "Severina" "Wasteland" (una de les més celebrades), el cover de Neil Young "Like a Hurricane", "Butterfly On A Weel", "Deliverance"... Una hora i vint minuts de bon goth-rock. La banda va sonar bé, a pesar de que Wayne Hussey tenia la veu algo cascada, però, sincerament, per el que he pogut veure en vídeos, sonava millor l'última formació que tingueren abans de separar-se.

Vaig eixir del concert amb una sensació agredolça. Pense que s'hagueren pogut enrotllar un poc més i fer almenys hora i mitja, i és que es deixaren moltes cançons bones per tocar (Hands Across The Ocean! Into The Blue!! Belief!!!). La sensacional "Like A Child Again" en versió de guitarra i veu em va decepcionar, perquè no la tocaren com cal?? I el final amb "Tower Of Strength" no va ser un bon final, una bona cançó, si, però no per a acabar, de fet ningú pensava que el concert havia finalitzat, tant costava tornar a eixir i tocar una canonada com "Hands Across The Ocean"?

En fi, un bon concert que haguera pogut ser memorable.

Així hagueren tingut que acabar el concert...

10 comentaris:

interpreta-sones ha dit...

yo no me cansaba de poner el "child again", me parecía un pelotazo vibrante, y la gente se volvía loca, la verdad. grandísimo grupo. sólo por poder decir "yo estuve en el 25 aniversario" ya mereciera la pena, hombre. lástima que no cubriera todas las expectativas.

Juanjo Mestre ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Juanjo Mestre ha dit...

M'hauria agradat anar amb vosaltres però no vaig poder, massa mogudes. Hauran noves oportunitats. M'alegra que ho passessis bé encara que no fos del tot complet.

Suposo que per a molts nostàlgics de certa època seria memoable perquè a València els Mission van ser molt.

L'altre dia vaig llegir una entrevista amb Wayne Hussey i em va agradar molt el que va raonar sobre que a partir de 1997 el món del rock es troba molt estancat i amb difícils esperances de millora.

Una abraçada.

Redacció ha dit...

Quina sort Juanvi, mira que m'havera agradta estar allí. fa temps que no els escolte, per tornar a veure'ls tocar Into The Blue o Butterfly, Severina... puff, quina sort tio. M'alegre per tu.
Salut company.

juanvi ha dit...

raúl: hombree! Es que esa canción es un temazo, un auténtico rompe-pistas! Jejejeje!! Si podria haber estado mejos, però mereció la pena.

Johnny: a l'altra serà Johnny! Si, es notava que hi havia ganes de The Mission, com bé tu dius, foren molt a València, al igual que The Cult, altra banda que també va pegar fort allí. Imagine que seria interessant eixa entrevista, jo he n'he llegit algunes fetes a ell en el Popu i sempre m'han paregut interessants.

Chals: Into The Blue no la tocaren!! Jejeje... va ser una de les moltes cançons bones que es deixaren per tocar, però va estar bé. A veure si tornen i ens anem tots junts a veure'ls.

Abraçades!

Zeppy ha dit...

Les tengo pendientes en mi lista de conciertos que tengo que ver. A ver si algún día coincido con ellos.
Un saludo.

Jose Paleres ha dit...

Xe Juanvi, totalment d'acord amb la crítica q fas del concert. Va estar molt bé, però haguera pogut ser memorable, com tu bé dius. I després de vore el vídeo de 'Hands across the ocean' t'adones q va faltar un final impactant, una llàstima. Bo!

juanvi ha dit...

Zeppy, pues no te arrepentirás, vale la pena.

Jose, pues si, però va estar bé. El vídeo és genial! Pura màgia de l'època!!

Abraçades!!

Sergio DS ha dit...

Mare de Deu! Qué tiempos aquellos. Buenísímos.

juanvi ha dit...

Si! Molt bons!! Per cert, no tinc el teu blog enllaçat, així que... allà vaig!