divendres, 26 de novembre del 2010

Nirvana "Nevermind" (1991)

Bé, com heu vist, en l'enquesta que vaig fer sobre quin disc de Nirvana era el millor, Nevermind va guanyar per kO. La veritat és que no esperava un resultat així, no és d'estranyar que guanyara Nevermind, el que és realment estrany és que un disc com In Utero sols s'emportara tres miserables vots. Incesticide i Bleach son clarament obres inferiors als altres dos, a pesar de ser bons discos també, però In Utero... Estem parlat d'una obra mestra, senyores i cavallers. I ja us dic que no és estrany que guanyara Nevermind, de fet, jo mateix el vaig votar, però em va costar moltíssim decidir-me, In Utero és Nirvana en estat pur. La principal raó per a que el votara és perquè recorde que va ser un dels primers discos que em van volar el cap quan era jovenet, com a milions de teenegers més, em va marcar. Les altres raons son òbvies, i és que no hi ha rés que dir d'aquest disc que no s'haja dit ja, i de tots és ben sabuda la importància i rellevància que té en la història del Rock, per molt greu que els sàpiga a Cinderella, Mötley Crüe i companyia, que ben puta la passaren.

8 comentaris:

Nahim de Forvik ha dit...

El Nevermind té de sé dels darrers grans discs que sense que ningú ho demanes es colaren per tot i ha sigut un abans i un després dins de l'història de la música popular, malgrat que considero l'any 1991 en que va sortir, un dels més extraordinaris a nivell musical. U2, Guns and Roses, Rem, Crowded House, Garth Brooks, Metallica, Red Hot Chilli Peppers pariren obres cim en les seves carreres. Com be dius s'han dit tantes coses d'aquest àlbum, s'ha estudiant tant que podriem omplir l'univers d'obvietats. Tot i aixó, hi alguna cosa a dins que es resisteix, un deix desagradós que es mantidrà pels segles dels segles. Aquest posat rebel, inconformista, destructor, radical en cançons com "Territorial Pissings" o el tema amagat que es diu "Endless, Nameless" diuen molt d'un disc poc cómode i alhora exitós. Salutacions!

eloidodelmundo ha dit...

in utero es netamente superior, pero nevermind es un compendio de singles perfecto y el disco que lo puso todo patas arriba.
Yo me quedo con In utero añadiendole In bloom y Lounge act

Un saludo!

Benet ha dit...

A aquestes alçades encara no l'he escoltat. Imperdonable.

juanvi ha dit...

Nahim, és cert el que dius amb que és un d'eixos discos que han marcat un abans i un després en el mon de la música popular. Sobre el que dius de que té dins d'ell algo desagrados.... No estic d'acord, em pareix perfècte com està, gaudeixc de cadascuna de les cançons.

el oido, es cierto, Nevermind es mas comercial, pero excelente igualmente. Para mi In Utero y Nevermind estan al mismo nivel en cuanto a calidad.

Benet, sempre és hora per duscubrir grans discos!

Gràcies per comentar amics!

Juanjo Mestre ha dit...

Com et vaig dir em vaig decantar per Nevermind, em sembla massa gran i important. Hauré de pegar-li una nova audició al In Utero. Per cert, al bareto que vaig a esmorzar normalment a Benissa posen casi sempre el Unplugged. Haurem de fer-nos alguna birra al compàs de l'acústic. Una abraçada.

juanvi ha dit...

Clar que si Johnny! Jo amb el Unplugged em va passar un cas. Resulta que, fa molts anys, quan jo en deuria de tindre 15 o per ahi, en un bar que sempre anavem els meus amics i jo sempre estava posat eixe disc, però quan dic sempre és sempre, era exagerat. Quan el disc acabava, tornava a començar, i així durant una bona temporada. El vaig cremar tant que mai m'he preocupat per tindre'l. Però no dubte la seva grandesa, i d'això que et dic ja fa molt. Serà un plaer fer-me una birreta mentre Kurt es deixa la gola.

Salut!

djxesc ha dit...

Amic Juanvi, la victòria de Nevermind era tant d'esperar com la de CiU a les eleccions catalanes jeje I ja et vaig comentar que trobava a faltar l'Unplugged in NY!!

Any 1991, un any increible.

Una abraçada!

juanvi ha dit...

Jejejeje! Tens raó djxesc, però In Utero mereixia més reconeiximent en l'enquesta. L'Umplugged estaria bé ficarlo en una enquesta del millor um Umplugged de la història. El de Nirvana és molt bo, però hi han molts altres que també son molt bons... Alice in Chains, Kiss o Pearl Jam també gravaren grans acústics, algun dia ho faré. Tens raó, en l'any 91 es pariren grans obres.

Una abraçada i gràcies per comentar!!