dimarts, 4 de maig del 2010

Redd Kross "Phaseshifter" (1993)

Power-pop i hard rock a parts iguals. Sabor sixties, però amb so dels noranta. Influències dels quatre de Liverpool. Guitarres pesades i riffs obscurs. Solos de guitarra explosius i crits descabellats. Melodies perfectes... I sobretot, el més important, grans cançons. Amb aquest disc els germans McDonald aplegaren a un nivell altissim com a compositors, gravant el disc més currat, compacte i contundent de la seva carrera. Si amb l'anterior i també recomanable "Third eye" ens mostraven a uns Redd Kross més pop, amb aquest es decantaren més per el rock dur, però sense deixar mai eixes melodies popies tan especials.

El disc s'obri espectacularment amb la brutal "Jimmy's Fantasy", amb eixe riff que et vola el cap i un estribillo verdaderament addictiu. Li continua "Lady in the Front Row", una cançó d'eixes que transmeten bon rollo. "Moonlight" és més pop, m'encanta la part final en la que van pujant progressivament la tonalitat de la melodia, creant un moment màgic. Aplega el moment d'una de les cançons més canyeres de Redd Kross, "Crazy World", un tema obscur i maleït, amb guitarrades dures i crits endimoniats. Amb les següents "Dumb Angel", "Huge Wonder" i "Visionary" segueixen rockejant dur. Li segueix "Pay for Love", una de les meves preferides, grans eixes melodies! "Ms. Lady Evans", "Only a Girl" i "Saragon" son més power-poperes, aquesta última recorda especialment als Beatles. I el disc es tanca amb dos autèntiques descarregues d'energia. Especialment "After School Special" una autèntica burrada de cançó.

Un dels grans discos dels noranta.

13 comentaris:

El Hombre Mojon ha dit...

Oh man, I LOVE this album, I can't decide between this and Third Eye, both are awesome. It's always exciting to find people who like good music and forgotten albums. Greetings from Mexico City.

juanvi ha dit...

I like Third Eye, Show World also, but I prefer this. I'm glad to know there are fans of Redd Kross in the world. Greetings!!

àngel ha dit...

Açí ja m'has tocat la moral, Redd Kross són una de les meues bandes bàsiques encara que ja saps que jo em quede amb Third Eye que és un dels meus discos intocables, no hi ha festa que no sone "Bubblegum factory"!!!

juanvi ha dit...

Jo em quede amb aquest, però per poc, ja que tant Third Eye com Show World m'agraden també molt. El primer no m'agrada, i Neurotica és l'únic que no he escoltat, diuen que és prou bo...

juanvi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jose Paleres ha dit...

Sonen molt bé! M'hauràs de deixar el cd d'aquestos Redd Kross, d'acord?? Que tinc falta de renovar la meua música...jeje.

juanvi ha dit...

Clar! Estan molt bé, son una bona banda. Quan vullgues passa per ací i teu grave. Salut!

Space Woody/Jagger ha dit...

Gràcies per deixar comentari al meu espai, Juanvi. Per cert, un altre de Gata en la Marina, la millor terreta del món.

Precisament només tinc dels Redd Kross el "Third eye" i el "Show world" i crec que algun single. M'ha agradat el tema del vídeo. Salut

juanvi ha dit...

Si, la millor terreta! Jejeje! Per cert, tu de on eres?

Doncs si t'agraden eixos discos aquest també t'agradarà segur.

Salut!

juanvi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Space Woody/Jagger ha dit...

Hey Juanvi, ara estic molt prop de València però vaig amb freqüència a la Marina per motius familiars, tal com li he explicat per email a Angel. Salut.

Ah, per cert, m'he fet ja amb aquest disc de Redd Kross. El vull escoltar per valorar detingudament.

juanvi ha dit...

Ah val. Doncs un plaer de coneixer-te. I a veure si ens coneixem personalment per la terreta.

Ja em contaràs que tal amb aquest disc, salut!

Space Woody/Jagger ha dit...

clar que si, segur que hi haurà alguna oportunitat. A més, vull aconseguir el disc de Carcoma, ara t'ho comento.