dimecres, 5 d’agost del 2009

Bad Religion "Stranger Than Fiction" (1994)

El punk rock i hardcore melòdic californià mai a segut el meu fort, però Bad Religion sempre m'han paregut un bon grup. Ells foren els que d'alguna manera inventaren aquest estil que ens ha donat més penes que alegries amb milers de bandes infumables per tot el món, cosa que no és el seu cas. La principal diferència que té aquest grup respècte als altres del mateix estil és que són una banda que realment els agrada el Rock n' Roll, no com les típiques bandes que diuen que son punks i tenen menys de punk que jo de beato, que solen eixir en pel·lícules d'intituts americans i merdes d'eixes i que sonen totes exactament igual.
Cançons amb velocitat, riffs atronaors, bons solos de guitarra i el bon gust per la melodia amb eixes harmonies vocals tan caracteristisques, fan de Bad Religion una banda molt especial dins del seu gènere.
El grup es va fundar l'any 1980 però no va ser fins a finals dels 80 i principis dels 90 quan aconseguiren l'èxit massiu amb discs com "Suffer", "Recipe For Hate" o aquest "Stranger Than Fiction", el seu disc que escolte més a sovint. Hits com "Infected" o "21 st centuri(Digital boy)" arrasaren però el disc està replet de bones cançons com per exemple "Tiny voices", "Better off dead" o la atronaora cançó que obri el disc "Incomplete".

Bon disc, bona banda.

4 comentaris:

Jker ha dit...

Estos si, l'únic grup 'hardcore' que m'ha agradat, encara que ja fa quasi 15 anys :)
Gracies, me'ls he posat al spotofy per a recordar altres èpoques :)
Per fer la contra un poc, m'agrada més el Against The grain, crec que és un poc més hardcore classic.
Joan.

juanvi ha dit...

Jo de més jovenet escoltava algún altre grup d'aquest estil, però ara els unics que em pose de tant en tant son Bad Religion. No tinc el "Against The Grain" però l'arreplegaré i ja et diré algo.
Bo pués Joan!!

Jaumemon ha dit...

Hola!

Bad Religion no son hardcore, ni tampoc ho han sigut mai... Super interessant el post m'ha molat molt. Bad Religion son molt bons però si hi ha que destacar algú dins d'eixe mon Pennywise pot ser es i serà el millor grup de punk rock melodic de la historia, segons el meu criteri i reitere que Bad Religion no son hardcore ni classic ni no classic. A mes per a hardcore classic o com es anomena normalment "old school". Els grups serien des de Black Flag, Bad Brains o Minor Treath i una llista molt llarga on Bad Religion no esta.

Es una opinió :D

Bon post

Jaume

juanvi ha dit...

Hola Jaume!

Es cert, Bad Religion no son exactament hardcore, son més punk rock però si que crec que tenen elements hardcore en la seva música. Com tu dius, algúns dels grups de hardcore classic serien eixos que tu cites o Fugazi també per exemple. No puc opinar sobre els Pennywise perque son un grup que mai he escoltat, però ho faré. Respècte al millor grup de punk rock melodic de l'història em quede amb RAMONES.

M'alegre de que t'aja agradat el post.

Salut!